Reisverhalen

Sicilië mei 2017

Ondanks een uiterst vervelende reiservaring met luchtvaartmaatschappij Alitalia die ons vloog hebben wij een boeiende vakantie op Sicilië gehad. We begonnen in het mooie Cefalu, waar we een week in het prachtige Hapimg-resort verbleven. Vandaar maakten we een dagtocht naar Palermo en het nabijgelegen Mondello. Daarna bezochten we achtereenvolgens de bekende archeologische hotspots   Segesta, Selinunte en Agrigento. We eindigden de reis met een kort verblijf in Catania, wat de plaats van aankomst en vertrek was.Agrigento, tempel van Concordia

Lees meer: Rondreis Sicilië mei 2017

Voor liefhebbers van rust en natuur zijn Estland en Letland een geweldig toevluchtsoord. Ga maar na, beide landen zijn ongeveer even groot of iets groter dan Nederland, maar hebben nog geen tiende van het inwonertal van Nederland. Daarbij is ongeveer een kwart tot de helft van het land bedekt met bos, dus procentueel vijf tot bijna tien keer zo veel als in Nederland. Daarmee heeft elke Est en Let minimaal vijftig keer zo veel bomen voor zich dan de gemiddelde Nederlander.

Lees meer: Vakantiereportage van Estland- en Letland

Ons bezoek aan Hamburg was van 1 tot 4 juli in 2017. Dat was net genoeg om de mooiste dingen van deze interessante stad tot ons te nemen. Wij logeerden in het onderkomen van Hapimag aan de Steinstrasse, op een steenworp gelegen van zowel het imposante Hauptbahnhof als het schitterende Stadhuis.

Direct na aankomst hebben we dan ook een wandeling gemaakt en dat schitterende Rathuis van Hamburg bewonderd. Dit deed denken aan dat evenzeer zo mooie raadhuis van Wenen.

 

Al direct proefden wij de aangename sfeer in deze stad. Aangenaam vanwege de vele prachtige gebouwen en de onderlinge harmonie daar tussen. Dat hadden we eerder dit jaar in Berlijn nogal gemist. Hamburg, althans het deel van de stad waarin wij getoefd hebben is ook zichtbaar een rijke stad.

Lees meer: Hamburg, een stad om zeker niet aan voorbij te gaan

Verslag van onze reis naar Ohrid in mei 2016

Na een vlucht van ruim twee uur, met ruim een half uur vertraging, aangekomen op het kleine vliegveld van Ohrid.

Het was er bij aankomst op 6 mei zestien graden en half tot zwaar bewolkt, wat een verslechtering t.o.v. Nederland was. Omgekeerde wereld.

Hotel Drim, waar wij logeerden, bleek alleszins mee te vallen. Want wees nu eerlijk, wat kun je verwachten voor een achtdaags arrangement inclusief vlucht, transfer en 7 dagen logies plus ontbijt voor €199 p.p.?

Lees meer: Bezoek aan het oogstrelende Ohridmeer