Reisverhalen

Ons bezoek aan Hamburg was van 1 tot 4 juli in 2017. Dat was net genoeg om de mooiste dingen van deze interessante stad tot ons te nemen. Wij logeerden in het onderkomen van Hapimag aan de Steinstrasse, op een steenworp gelegen van zowel het imposante Hauptbahnhof als het schitterende Stadhuis.

Direct na aankomst hebben we dan ook een wandeling gemaakt en dat schitterende Rathuis van Hamburg bewonderd. Dit deed denken aan dat evenzeer zo mooie raadhuis van Wenen.

 

Al direct proefden wij de aangename sfeer in deze stad. Aangenaam vanwege de vele prachtige gebouwen en de onderlinge harmonie daar tussen. Dat hadden we eerder dit jaar in Berlijn nogal gemist. Hamburg, althans het deel van de stad waarin wij getoefd hebben is ook zichtbaar een rijke stad.

Lees meer: Hamburg, een stad om zeker niet aan voorbij te gaan

Verslag van onze reis naar Ohrid in mei 2016

Na een vlucht van ruim twee uur, met ruim een half uur vertraging, aangekomen op het kleine vliegveld van Ohrid.

Het was er bij aankomst op 6 mei zestien graden en half tot zwaar bewolkt, wat een verslechtering t.o.v. Nederland was. Omgekeerde wereld.

Hotel Drim, waar wij logeerden, bleek alleszins mee te vallen. Want wees nu eerlijk, wat kun je verwachten voor een achtdaags arrangement inclusief vlucht, transfer en 7 dagen logies plus ontbijt voor €199 p.p.?

Lees meer: Bezoek aan het oogstrelende Ohridmeer

Verslag Reis Tenerife van 23 februari tot 9 maart 2016

Tenerife heeft in velerlei opzichten veel te bieden. In de eerste plaats een uitbundige natuur met vooral veel bloemenpracht. Daarvoor moet je vooral aan de noordwestkust zijn. Zonaanbidders kunnen in het drogere zuiden hun hart ophalen. Voor de sportieven en natuurliefhebbers zijn er fantastische wandelingen te maken in en rond het Nationaal Parkt van de Pico Teide.  Los hiervan is het er goed van eten en drinken tegen niet onaanzienlijk lagere prijzen dan in Nederland. Verder heb je er nauwelijks een auto nodig omdat er een bijzonder goed openbaar vervoer is.Masca Barranca

Lees meer: Topverblijf op Tenerife

Masca is een piepklein bergdorpje verscholen langs de steile en ongenaakbare westkust van Tenerife.

Je kunt er langs twee wegen komen, waarvan de ene goed te berijden is en de andere ten zeerste af te raden; tenminste als je geen volleerd rallyrijder bent. De eerste is de weg vanuit Bueno Vista. Hier gaan ook de touringcars langs.

De andere weg is die vanuit  Santiago del Teide. Het is vandaar maar 5 km, maar de weg is zeer steil en maar een heel dun lintje, zodat tegenliggers al gauw een probleem vormen. Vooral als het de streekbus is die daar een paar keer per dag desalniettemin over heen gaat.

Masca

 

Lees meer: Magisch Masca