Vriendenweblog

Hier treffen we een aantal opgeschreven wederwaardigheden aan van oude studievrienden en van vrienden die wij naderhand gemaakt hebben en die ook een soort vriendenclub gingen vormen.

Om deze verhalen te kunnen zien moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, die je hebt gekregen of die je kunt aanvragen.

In september 2013 is het vijftig jaar geleden dat wij  als doorgeschoten broekemannen aan onze studie economie begonnen. Ik kan me die eerste colleges nog wel herinneren. Wij begonnen het studiejaar 1963/64 met 200 man. Dat wil zeggen, met 198 mannen en 2 vrouwen.

Boteringestraat 44De collegezaal was achter het statige gebouw aan de Groninger Boteringestraat 44. Het gebouw oogde aan de straatzijde nogal streng. In de Boteringestraat stonden wel aansprekender panden. Zoals het naastgelegen gerechtsgebouw.

En ook het universiteitsgebouw aan het Broerplein een paar honderd meter van ons vandaan , oogde mooier dat ons faculteitsgebouw. Maar was economie ook niet een beetje een droog vak, met veel getallen en formules? Een beetje als scheikunde?

 

 

 

 

 

 

Wie of wat is de Club en hoe en wanneer is ze ontstaan?

”De club”, zo noemden wij ons ten slotte zelf. Dat was toen hij alsmaar groter werd en een meer vaste bezetting kreeg en de bijeenkomsten een min of meer regulier karakter kregen. En het bijna op een grote familie of een clan ging lijken.
Het begin van de club ligt in de beginjaren zeventig. Ina en ik woonden toen aan de Helperzoom in een fraaie buitenwijk van Groningen. We bewoonden daar een comfortabele laagbouwflat met een mooi uitzicht op de sportvelden die voor de spoorbaan lagen. In de verte zag je de treinen voorbij komen. In onze portiek woonden zes gezinnen, waarvan vijf  van Gasunie-medewerkers, waaronder twee vrijgezellen en een door een stel waarvan de man bij het elektriciteitsbedrijf EGD werkte.