Of liever gezegd in een oude plastic boodschappenzak.Het mooie van onze weblog is dat je geleidelijk steeds meer de beschikking krijgt over oude documenten , foto's en verhalen.  Zo werd mijn arsenaal onlangs weer verrijkt met foto's en andere zaken uit de nalatenschap van  Gretha.

 

Haar dochter Karka belde mij daar laatst over op. In de oude spullen had zij namelijk verscheidene foto's van onze grootouders en ooms en tantes aangetroffen waarvan zij dacht dat ik er wel belangstelling voor zou hebben.  Dat was goed gedacht en zo maakte ik een afspraak met haar om eens te komen snuffelen in de oude doos. Karka was met haar dochters druk in hun huis aan de Tolhuisweg in Midlaren en ze had bij mij de houtkachel geïnstalleerd met een kop thee en daar kon ik op mijn gemak alles doorwerken.

Nou, dat was echt schatgraven. Behalve een aantal fraaie foto's van vroeger van onder andere opa en oma kwam ik ook een uitgebreid interview van tante Annie in de VPRO-gids tegen. Dat dateerde van 1991. Tante Annie was toen 84 jaar en bleek het langst lid van de VPRO te zijn. Ze werd over van alles ondervraagd en wist daarbij goed haar woordje te doen. Ik maak daar binnenkort nog een apart bericht  over.

Maar eerst wat foto's. Om te beginnen een mooie foto waar opa en oma Lambers samen op staan. Deze foto had ik nog nooit gezien. Een aanwinst dus.

Weblog famlam 059 
   Opa en Oma Lambers samen op de foto
 

Dan was er ook een bijzonder fraaie foto van Oma en tante Hillie. Oma had daarbij een muts op waarvan ik me ineens herinner dat er een paar vogelveren aan zaten. Die muts kom je meer tegen. Ik denk eigenlijk dat ze hem altijd op had.

Weblog famlam 057 
Foto gemaakt door fotohuis Pottjewijd in Emmen, tel 654. 

Deze foto moet gemaakt zijn op de boerderij in Annnerveen, aan de gevelstenen te oordelen.

Dan zijn er een serie foto's van ooms en tante's in hun betere jaren. 

Weblog famlam 082 
tante Mien en oom Herman 

Weblog famlam 061 
oom Gezienus en tante Hillie

Weblog famlam 060 
Hillie, Johannes, Annie, Rieks, Gezientje en Gezienus

Weblog famlam 083 
Op de voorgrond mijn ouders, tante Tinie en oom Johannes, in de fraaie tuin bij de boerderij. Verder zijn zichtbaar Gretha, Opa en oom Herman. 

Weblog famlam 067 
Oma Lambers, tante Hillie en Gretha

 

 

Weblog famlam 074 
Gezienus en Luchientje met Wilmien op Annerveenschekanaal

 
Verder zijn er natuurlijk heel wat foto's van de familie Prins en de boerderij op Annerveen. Allereerst een staatsiefoto van oom Garrelt.

Weblog famlam 077 
Garrelt Prins

Weblog famlam 066 
De familie Prins bij de boerderij

Weblog famlam 064 
Vier generaties bij elkaar 

Weblog famlam 070 

Onze neef en nichten Prins, zoals wij ze goed gekend hebben