Dantes View is een panoramapunt in Death Valley N.P. in Californië. Het ligt op 1669 meter boven de zeespiegel, terwijl het in de diepte gelegen Badwater, een groot zoutmeer, 85,5 meter beneden de zeespiegel ligt.

Vanaf Dantes View kijk je dus een kleine 2000 meter naar beneden. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je zo’n meeslepend uitzicht hebt. Bij helder weer kun je zelfs de ongeveer 150 km in het noordwesten gelegen Mount Whytney zien, met zijn 4421 meter de hoogste berg van de Verenigde Staten buiten Alaska.

De naam Dantes View is treffend gekozen. De dichter Dante heeft in zijn “Comedia Divina” namelijk een beschrijving van de hel opgenomen, die hij beschrijft als een trechtervormige grot, een afgrond die naar het middelpunt van de aarde voert. Waar het dus onaards heet is.

Dat geldt ook voor de bodem van de afgrond waarin je kijkt. Death Valley is namelijk een van de heetste plekken op aarde. Half oktober toen wij er waren was het in Bad Water beneden overdag nog 36 graden, maar in de zomermaanden stijgt de temperatuur geregeld gemakkelijk tot boven de 50 graden. Het is er dan levensgevaarlijk mocht je er met je auto stranden.

In bijgaand videofilmpje is de rit naar Dantes View en het uitzicht boven weergegeven.

https://www.youtube.com/watch?v=E2U3goTBN34

 

Voor het hele verslag van onze reis naar Zuid-West Verenigde Staten zie Reisverslag South-West USA

 

Uitzicht vanaf Dantes View

Dantes BView Death Valley

 

 Bad Water beneden

 Bad Water