Ik ben Jan Lambers, een actieve senior en ik woon in het Noorden van ons land. 

Aardrijkskunde en geschiedenis waren op de middelbare school al mijn favoriete vakken. Tijdens mijn vakanties wil ik dan ook graag veel van de te bezoeken landen steden leren en ontdekken. De daarbij opgedane ervaringen deel ik graag met anderen met de zelfde interesse.

Het komt daarbij goed uit dat fotograferen ook een favoriete bezigheid van mij is.  Zowel binnen als buiten mijn vakanties. Zo breng ik onder andere de prachtige natuur in mijn omgeving in beeld, waarbij ik de foto’s en videoclips vaak van een passende muzikale omlijsting voorzie. 

Vanwege mijn belangstelling voor geschiedenis verdiep ik mij verder graag in de geschiedenis van mijn familie en voorouders en probeer daarover verhalen te vinden en te maken.  Daar passen ook verhalen in die ik zelf heb meegemaakt. Ik vind het leuk die te delen met degenen die daarin ook betrokken zijn.

Die belangstelling voor geschiedenis betreft ook de economische geschiedenis. Daarover zijn op deze website dan ook enkele essays te vinden.  Van hieruit maak ik regelmatig uitstapjes naar de hedendaagse politiek. Ik ben namelijk aangesloten bij de Partij voor het Noorden, een regionale partij die beperkte autonomie voor het Noorden van  het land nastreeft en mede daarom een Europa van de regio’s voorstaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.